Yerleşme Kanaması Nedir? Gebelikte Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Yayın Tarihi : 2017/10/20 12:16 • Güncelleme Tarihi : 2020/02/03 13:38 •
Yerleşme kanaması halk arasında farklı isimlerle de bilinmektedir. Hamilelikten şüphe eden kadınlar için ise her zaman bir merak konusudur.
Yerleşme Kanaması Nedir? Gebelikte Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Yerleşme kanaması halk arasında farklı isimlerle de bilinmektedir. Üstüne görme, üste görme, implantasyon kanaması olarak da adlandırılır.Bu kanama gebeliğin en erkan belirtilerinden biridir.Ancak adet kanamasıyla da sıklıkla karıştırılmaktadır. Anne olma hayali kuran kadınlar adet kanamasını kimi zaman yerleşme kanaması ile de karıştırmaktadırlar. Tam aksine gebe olmak istemeyen kadınlar da adet gördüklerinde acaba hamile miyim endişesi ile kanamalarının yerleşme kanaması olduklarını sanıp telaşlanmaktadırlar.

Yerleşme kanaması her gebelikte görülmez, nadir olarak görülen bir durumdur.
Yerleşme Kanaması Adet Kanamasından Nasıl Ayrılır? Ne zaman test yapılmalıdır?

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
m********* :

Kız arkadaşımla an*l ilişkiye girdim kremleyerek. bi 10 dk sonra kız arkadasimdan dışkıyla beraber arkadan çok kan geldi. ve arka tarafında çok aci var. sizce ertesi günü hapı içmelimi?
lütfen cevap verin...


Cevap:

Arkadan ilişki özellikle bakire kızların bakireliğine zarar vermemek için genç çiftler tarafından sıkça denenen bir ilişki türü.
Ancak bu ilişki kolay bir yöntem olmayıp, kaza ile de vajinal bir ilişkiye dönüşüp kızlık zarının da yırtılmasına yol açabilir.
Anüse boşalma sonrası ise hamilelik mümkün değildir.
Çok çok düşük bir olasılık da olsa, anüsten sızan spermlerin vajinaya temas etmesi durumunda bir gebelik ihtimali olabilir.Bu durum da pek olası değildir.

Yine de böyle bir ihtimalden şüphe duyulur ise, tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olması halinde gebelik testi yapılabilir.

d**** :

Ben sevgilimle sürtünerek bir ilişki yaşadım ve ondan sonraki iki ay adetim sadece bir gün sürdü. sizce üstüne görme olabilir mi ? ilişkiden iki hafta sonra idrarda gebelik testi yapmıştım negatfti ama erken yaptığımı düşünüyorum sizce az da olsa risk var mı ?


Cevap:

Adet süreniz normalden kısa sürdüğü için gebelik testini tekrar yaptırmanızı öneriyoruz. 

s************ :

Sevgilimle 16,17 gün önce birliktelik yaşadık.pen*sin başının ufak bir kısmı girdi, İçine veya vajina etrafına boşalma olmadı zevk suyundan süpeleniyorum ayrıca bugun daha adet olmasının üstünden 2 hafta geçmesine rağmen yine bir kanaması oldu.Test yaptık negatif çıktı? Hamile olabilir mi?


Cevap:

Adet gören birinin hamile olma  olasılığı yoktur.Bu konuda ne yazık ki, bir çok internet sitesinde yalan yanlış bilgiler yer almakta ve okurlarımızın da kafası karışmaktadır.
Adet gören birinin neden hamile olamayacağına  dair Tahlil.com'da defalarca soru cevapladık ve bilgilendirici yazılar yazdık.
Size önerimiz aşağıda sizin için hazırladığımız bağlantıları dikkatle okuyarak konuya dair bilgi sahibi olmanız.


Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.

c********* :

Erkek arkadasmla sürtünme yoluyla iliskye girdik çamasırımz vardı ve camasıra bosaldı camasırını degisti geldi bu sefer çamaşırsız sürtündük.pen*sinin ucu vajinama baya değdi girecek şekilde.Ucunda sperm kalmış olabilir diye düşünüyoruz.İlkinde temizledi ama düzgün temizlememiş.Hamile olabilir miyim?


Cevap:

Hamileliğin oluşma ihtimali oldukça düşük olsa da bulunuyor. Adet gecikmesi yaşanırsa gebelik testi yaptırılabilir. 

T****** :

Nişanlım ile an*l ilişki yaptıktan sonra meninin vajinama bulaşmış olma riskine karşı ertesi gün ella adındaki ertesi gün hapını kullandım, hapı kullanmamdan sonraki gün(an*l ilişkiten 2 gün sonra) kahverengi akıntı geldi, bu yerleşme kanaması mıdır yoksa ilacın yan etkisimidir korkuyorum yardım edin


Cevap:

Arkadan ilişki, ters ilişki gibi   normal olmayan ilişkilerde hamilelik şansı mümkün değildir.
Hamilelik için çok düşük de olsa sadece bir olasılık bulunmaktadır.
Boşalma sonrası menininanüsten çıkıp vajinaya sızması ve bulaşmasıdır.Bu durumda vajinaya giren sperm hücreleri gebeliğe sebep olabilir.
Bu da oldukça zayıf bir olasılıktır.Ancak tamamen de imkansız değildir.Bu tür bir ihtimal söz konusu ise beklenen adet tarihinde en az 7 günlük bir gecikme olduğunda gebelik testi yapılabilir.
Arkadan ilişkinin bir diğer riskli yanı ise, an*l ilişki hedeflenmesine rağmen yanlışlıkla vajinaya giriş ihtimalidir.
Bu durumda da kaçınılmaz olarak gebelik riski de olacaktır.

Konuya dair ve hamilelik olasılıkları ile ilgili aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilir ve konuya dair benzer sorulara uzmanlarımızca verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

a******* :

Üstüne görme sıklıkla olan bi durum mudur. 4 gün süren normal herzamanki gibi 2 2 kere adet oldum,bu olayın olma ihtimali var mıdır


Cevap:

Üste görme, üstüne görme veya  yerleşme kanaması olarak halk arasında bilinen durum bir çok kişide kafa karışıklığına yol açıyor.
İnternetteki bilgi kirliliği ve yalan yanlış yazılan yazılar da bu konuda akılları karıştıran bir başka konu:

Üstüne görme, kadınlar tarafından sıklıkla adet  kanaması ile karıştırılıyor.

Üstüne görme sadece hamilelik varlığında görülen bir durumdur.Hamile kadınlarda da nadir olarak görülen bir durumdur.

Şurası unutulmamalıdır ki, adet kanaması ile üstüne görme veya yerleşme kanasını ayırt etmenin en kolay yolu gebelik testi yapılmasıdır.

Gebelik testi sonrası sonuç pozitif ise, görülen kanamanın adet kanaması olmadığını ve üstüne görme olduğu akla gelecektir..
Bu durumda en yakın sürede ileri muayene ve kanamanın nedeni ile varsa gebeliğin araştırılması için bir kadın doğum doktoruna başvurulmalıdır.

Aşağıdaki yazımızda yerleşme kanaması ( üste görme) ile adet kanamasının nasıl kolaylıkla ayrılabileceğini okuyabilirsiniz.




a********* :

15-18 gün önce sevgilimle sürtünerek ilişkiye girdik ve ben tam adet günümde adet oldum kırmızı geldi ve çok sancılıydı yerleşme kanaması nasıl oluyo ve sancılı oluyo mu eğer adet olmuşsam hamile olma ihtimalim var mı ?


Cevap:

Yaşadığınız olay sonucunda hamile kalma ihtimalin yok.

m********* :

Hocm mrhaba kız arkadaşımla an*l ilişki yaptık ben makatına boşaldım kız arkadaşım regl dönemideydi ve adeti 10 gün gecikti böle gecikiyo arada stresten filan ama ben çok korkuyorum test yapmıyor ikna olmuyor kafayı yicem hep içimde bu korku var çok düşük bir ihtiml böle hamile klamsı değil mi?


Cevap:

Arkadan ilişki diğer adlarıyla ters ilişki veya an*l ilişki ile
hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır.Meninin yani spermlerin
vajina ile temas etmesi ve buradan da vajina ağzından içeri girmesi ile
ancak bu tür bir ihtimalden söz  edebiliriz.Bu da gerçekten çok düşük
bir ihtimaldir. Böyle bir olasılıktan şüpheleniyorsanız tedbiren
adetinizde de en az 1 hafta gecikmesi kaydıyla içiniz de rahat olsun
diye test yaptırabilirsiniz.

Konuya dair Tahlil.com'da yazılmış yazılar ve benzer soru ve cevapları okumak için tıklayınız....


http://tahlil.com/arkadan-iliski-ile-ters-iliski-hamile-kalinir-mi



e********** :

Merhaba esim 2 ay önce dusul nedeniyle kurtaj oldu sonuçları temiz cikti 15haziranda adet oldu bu ay 5i nde olmasi gerekiyordu olmadi,  tahlil yaptirdik beta hgcsonuc 180,  max 5 yaziyor ddoktor hamile dedi. Kac haftaliktir bebegimiz ve riski varmidir?


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


0******** :

Merhaba,

Genç bir bayanım ve yaklaşık 1,5 ay önce an*l olarak ilişkiye girdim. Vajinama biraz zevk suyu veya sperm bulaşmış olabilir.Adet düzenimde ve gününde herhangi bir aksama olmadı hamile olma veya üstüne görme olasılığım nedir?(Adet düzenim değişmediği için hamilelk testi yapmadım.)


Cevap:

Arkadan ilişki diğer adlarıyla ters ilişki veya an*l ilişki ile
hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır.Meninin yani spermlerin
vajina ile temas etmesi ve buradan da vajina ağzından içeri girmesi ile
ancak bu tür bir ihtimalden söz  edebiliriz.Bu da gerçekten çok düşük
bir ihtimaldir. Adet görmüş olmanız da hamilelik olmadığını gösteriyor.

Konuya dair Tahlil.com'da yazılmış yazılar ve benzer soru ve cevapları okumak için tıklayınız....


http://tahlil.com/arkadan-iliski-ile-ters-iliski-hamile-kalinir-mi



?