Yıkanabilir Alçı İle Denize veya Havuza Girilebiliyor

Yayın Tarihi : 2018/08/14 17:52 • Güncelleme Tarihi : 2023/07/12 08:00 •

Mucidi Güney Koreli bir doktor olan Hibrit Alçı, kazazedenin tedavisini konforlu bir şekilde sağlıyor ve tatiline devam etmesine fırsat veriyor.

Yıkanabilir Alçı İle Denize veya Havuza Girilebiliyor

Kırıklar ve Alçı

alçı, sert bir materyal olup, sabitleme materyali olarak kullanılıyor. Kemik kırıklarında ise, kemik kaynayabilen ve kendini onarabilen bir yapıdır. Ancak sabit bir kemik bulamadığında yanlış kaynayabilir. İşte bunu önlemek için kırık olan bölgeyi doğru sabitlemek çok önemlidir ki; alçı da bu yüzden kullanılır.

Hibrit Alçı ve Klasik Alçı Arasındaki Fark

Mucidi Güney Koreli bir doktor olan Hibrit Alçı, yaz aylarında sıkça yaşanan kazalarda, özellikle kol ve bacak kırıklarında, tedavi için alçı kullanılmasını gerektiren sakatlanmalarda, kazazedenin tedavisini konforlu bir şekilde sağlıyor ve tatiline devam etmesine fırsat veriyor.
Sıcak yaz aylarında özellikle havuz başında meydana gelebilecek kazalarda sıkça yaşanan kol bacak kırılmaları, tatilinizi zehir edebilir.
Bu yeni ürün, özellikle kol ve bacak kırık çıkıklarında ve tedavi için alçı kullanılmasını gerektiren sakatlanmalarda, kazazedenin tedavisini konforlu bir şekilde sağlıyor ve tatiline devam etmesine fırsat veriyor.
Bilindiği gibi klasik alçıda suyla temasın olmaması gerekiyor. Oysa Hibrit Alçı Sistemi ile havuza, denize girmek, duş almak mümkün.
Dünyanın ilk ve tek yıkanabilir alçısının sunduğu kolaylıklarla, her şeye rağmen tatilinize devam edebilir, günlük aktivitelerinizi kesintisiz sürdürebilirsiniz. Sadece alçının takılmasından sonra 24 saat beklemek gerekiyor.
Sonra suyla temasında herhangi bir sakınca bulunmuyor. Hibrit Alçı Sistemi eski tip alçılara göre son derece hafif olmasıyla da dikkat çekiyor.
Eski tip alçılar 3–4 kiloya kadar çıkarken, bu ürün çok hafif. Kol kırıklarında uygulanan Hibrit Alçı Sistemi sadece 250 gram civarında. Bacak kırıklarında ise 350 grama kadar çıkıyor. Bu durum hastaya büyük hareket kolaylığı sağlıyor.
Günlük aktiviteleri kısıtlamayan, kısmi de olsa hareket özgürlüğü sunan bu alçı sayesinde, hastanın psikolojisi de olumlu bir şekilde etkileniyor. Güney Koreli Ortopedi uzmanı Dr. Lee’nin buluşu olan ürün patentli ve FDA, KFDA onaylı. CE Belgesi de bulunan Hibrit Alçı Sistemi, özel deri koruyucu kılıf ile birlikte kullanılıyor. Böylece alçı uygulanan bölgenin hava almasını sağlıyor ve tahrişi önlüyor.
Özel dokusu sayesinde hastayı terletmeyen Hibrit Alçı Sistemi kaşıntı ve koku da yapmıyor. Uygulaması da son derece kolay. Hibrit Alçı Sistemi, oda sıcaklığındaki suya batırıldıktan sonra, deri koruyucu kılıf ile birlikte, çorap gibi geçirilerek kırık uzva giydiriliyor.
7 ila 15 dakika içinde sertleşen alçı, görevini yerine getirmeye başlıyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
******* ******* :

Merhabalar , yazıyı okuyunca çok heyecanlandım ama bir taraftan da hibrit alçının çok pahalı olacağını düşünerek de hayallaerim suya düştü diyebilirim. 10 yaşındaki oğlum yaklaşık 1 hafta evvel havuzda kolunu kırdı kırık cinsi spiral ve a tipi ve 1 numaradaki kemikte kırılma oldu.
Yaz tatilim zehir oldu diye başımın etini yiyen oğlum için bu hibrit alçının çözüm olmasını umut ediyorum . Şu anda Mersin - İçel de tatildeyiz burada bu alçıyı nerede uygulatabiliriz yanıtlarsanız çok sevinirim iyi günler .


Cevap:

Çocuğunuza geçmiş olsun diliyoruz öncelikle Bu alçıyı Sitemizde haber olarak yayınlamıştık nereden bulacağınız konusunda net bir bilgi veremiyorum Büyük şehirlerdeki medikal firmalarda olacağını düşünüyorum

?