Zayıflama Çayları Bağımlılık Yapıyor

Yayın Tarihi : 2016/04/07 13:47 • Güncelleme Tarihi : 2019/01/08 11:43 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Son yıllarda daha çok tüketilen zayıflama çayları kilo vermede yardımcı oluyor fakat etkileri kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor.Zayıflama çaylarının sağlığa zararları ve bağımlılık yapma potansiyeli yönünden de bilimsel araştırmalar yapılıyor.Peki zayıflama zayları bağımlılık yapıyor mu?
Aşağıdaki yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Zayıflama Çayları Bağımlılık Yapıyor

Zayıflama Çayları Nedir?

Zayıflama çayları farklı bitkiler kullanılarak üretilmektedir.Bu bitkilerin içerikleri çoğunlukla birbirine benzer yapıdadır.Zayıflama çaylarının temel işlevi ise, tokluk duygusu yaratmak, diüretik etki sağlayarak vücuttaki fazla sıvıların atılması kolaylaştırmak ve metabolizmayı hızlandırarak kalori yakılmasını sağlamaktır.
Son yıllarda daha çok tüketilen zayıflama çayları kilo vermede yardımcı oluyor fakat etkileri kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Çoğu insan içtikleri bitkisel çayların içindeki maddelerden habersiz olup bilinçsizce tüketiyor.

Yapılan çeşitli araştırmalar zayıflama çaylarının özellikle de bilinçsizce tüketilmeleri halinde sağlığa zararlı olabileceğini gösteriyor.

Zayıflama Çaylarının Sağlığa Zararları Nelerdir?

Zayıflama çayları az miktarda kullanıldığında ciddi rahatsızlıklara yol açmaz.Ancak kimi zaman bu çayları tüketenler hızla kilo kaybetmek gayesiyle bu çayları olması gerekenden çok daha aşırı miktarlarda tüketiyor.İşte bu aşırı tüketim de ister istemez beraberinde bir takım sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.

Zayıflama çaylarının aşırı tüketilmesi durumunda sağlığımıza verebileceği rahatsızlıkları birlikte inceleyelim:

Zayıflama çaylarının çoğu kafein içeriyor ve aşırı tüketildiğinde çarpıntı, uykusuzluk, baş dönmesi gibi sebeplere neden oluyor. Zayıflama çayları aynı zamanda vücuttan su atmak için idrara çıkılmasını arttırma özelliğine sahip.Bu da ister istemez vücudumuzdan su kaybına sebep oluyor. Zayıflama çayları vücuttaki su kaybı nedeniyle halsizliğe ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açıyor.
Zayıflama çaylarının bir diğer zararlı potansiyel etkisi ise sindirim sistemini olumsuz etkilemesi. Hazımsızlık, mide bulantısı ve mide kramplarına sebep olabiliyor.
Aşırı ve bilençsizce tüketilen zayıflama çayları özellikle kalp hastalarında, kalpte  ritim bozukluğu ve  kalp krizi gibi ciddi durumlara yol açabiliyor.Bunun en önemli sebebi ise sıvı kaybına yol açmaları nedeniyle kalp için gerekli olan potasyumun normal seviyenin altına inmesini sağlama potansiyelleridir.

Zayıflama çaylarının bu çayları kullananlarda bağımlılık yapabildiği konusunda da görüşler bulunuyor.

Bu sebeple zayıflamak isterken daha ciddi sağlık sorunlarına yol açmamak için bu çayları tüketmeden önce uzman tavsiyesi almak gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?