Yeşil Biberin Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2016/11/06 20:50 • Güncelleme Tarihi : 2024/05/08 10:59 •

Bitkiler, topraktan aldığı mineralleri ve kendi yaptığı vitaminleri, insanların hizmetine sunar. Bitkilerin çoğu çiğ yenir ve bu, onların en faydalı şeklidir.

Yeşil Biberin Faydaları Nelerdir?

Yeşil biber her mevsimde kolaylıkla bulacağımız bir sebzedir. Yeşil biberin bir çok faydası bulunmaktadır.

1.Kansere karşı etkilidir. 
2.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 
3.Gençleştirir.
4.Hazmı kolaylaştırır. 
5. Kabızlığı önler.
6. Kilo vermede yardımcı olur.7.Mideyi kuvvetlendirir. 
8.Enfeksiyonlara karşı vücudu korur, vücudumuzun temizlenmesinde yardımcıdır. 
9. Göz sağlığı için çok faydalıdır.
10.Damarların yumuşamasına ve kanamaya karşı etkilidir. 
11.Kalp hastalıklarından korur. 

Bitkiler Çiğ Yenir mi?

Bitkiler, topraktan aldığı mineralleri ve kendi yaptığı vitaminleri, insanların hizmetine sunar. Bitkilerin çoğu çiğ yenir ve bu, onların en faydalı şeklidir. Ancak bazı sebzeler; gerek alışkanlık üzere, gerek damak tadı tercihi olarak pişirilerek de tüketilebilir. Bu onların vitaminlerinin veya faydalarının tamamının ortadan kalktığı anlamına gelmez.

Yeşil biber, C vitamini bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Bu suretle ön plana çıkar. C vitamini, vücudun bağışıklığı için son derece önemlidir. Güçlü ve sağlıklı bir beden için C vitaminine ihtiyaç duyulur.

C vitamini suda çözünen bir vitamindir. İşte bu yüzden, idrar içinde çözünür ve yediğiniz C vitamininin fazlası idrarla dışarı atılır. Ancak C vitamini, günlük hayatta karşılaştığımız her türlü zararlı; bakterilerden, virüslerden ve mikroorganizmalardan korunmamız için önemli olduğundan, günlük olarak vücuda alınmalıdır.

İsterseniz bu günlük C vitamini ihtiyacını, yeşil biberi çiğ şekilde tüketerek sağlayabilirsiniz. Başka bir yöntemle, her gün yeşil salata yiyerek veya portakal, kivi gibi meyvelerle de C vitamini açığnızı kapatabilirsiniz.

Yeşil biberin diğer bir faydası da selüloz içeriğidir. Selüloz; bitkilerde olan ancak insan vücudunun sindiremediği bir karbonhidrattır. Sindiremediği halde selüloz tüketmenin de faydası vardır. Bağırsaklar, tanımadığı ürünleri yani sindiremediklerini hızlıca vücuttan uzaklaştırmak isterler. Dolayısıyla selüloz içeriği yüksek besinler tüketirseniz, bağırsaklarınız hareketlenecek, mukus salgısını artıracak ve daha rahat çalışacaktır.

İşte bu sebeple yeşil biberi özellikle mevsiminde sık tüketmek gereklidir. Hatta çoculara abur cubur vermek yerine; kıtır ve tatlı yeşil biberler verilebilir.

Yeşil biber, kolay yetişen bir bitkidir. Evinizin balkonunda dahi, küçük saksılar içinde biber tohumları ekerek onların yetişmesini sağlayabilirsiniz. Bu, hem organik hem de istediğiniz anda elinizin altında olan taze biberler demektir. Ayrıca bitkilerin insan üzerindeki olumlu etkileri, zaten herkes tarafından bilinen bir durumdur.

 

 

 

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?