Vajina Kaslarını Güçlendirmek Cinsel Hazzı Artırır

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2024-05-08
Vajina, kadınlara cinsellik yaşanması için sunulan bir organdır. Bu organda vajinal kaslar bulunur. Bu kaslar, cinsellik esnasında penisi sıkıştırır ve hem erkeğin, hem kadının cinsel hazzı yaşamasına sebep olur.

Vajina Kaslarını Güçlendirmek Cinsel Hazzı Artırır

Vajina, kadınlara cinsellik yaşanması için sunulan bir organdır. Bu organda vajinal kaslar bulunur. Bu kaslar, cinsellik esnasında penisi sıkıştırır ve hem erkeğin, hem kadının cinsel hazzı yaşamasına sebep olur. Vajina girişindeki bu kaslar, sadece cinsellik için kullanılmaz. Ayrıca gebelikler doğumla neticelendiğinde, doğum kanalı da bu kaslardan geçer.

Vajina kasları bu kadar önemli bir yapıdır. Ancak her kas gibi, geliştirilmediğinde zayıflar ve fonksiyonlarını kaybeder. Vajina kasları, cinsellik yaşandığında ve çok doğum yapıldığında gevşer. Ancak bu gevşeyen kaslara müdahale edilemeyecek anlamına gelmez. Kegel egzersizleri sayesinde bu kaslar güçlendirilebilir ve gevşemek şöyle dursun; daha sıkı bir hal alabilir ki bu da cinsellikte hazzın yüksek olmasını sağlar.

Vajinal Kaslar ve Ters İlişki

Ters ilişki istenmesinin sebebi, cinsel hazzı artırmaktır. Düzenli cinsel hayatı olan, çok doğum yapmış olan kadınlarda vajina girişi kaslarının bazen fonksiyonları zayıflar ve kaslar yeterince sıkı olmadığı için, penis sıkışma hissini yaşayamaz. Bu durumda cinsel haz azalmış olur.

Ancak sağlıklı bir vücutta makat kasları daima sıkıdır. Bu durumda erkek, vajina yerine makat tercihinde bulunur. Ancak unutulmamalıdır ki; pek çok kadın hastalığının temelini bu alışkanlık oluşturabilir. Yapan insanların olmuş olması, bunun yanlış olduğunu değiştirmez.

Ters ilişki, cinsel tatminsizliği artırır. Daha önce de anlattığımız gibi, ters ilişkinin istenme sebebi, vajina kaslarının gevşemiş olmasıdır. Buradan sonra sürekli ters ilişki yaşanırsa, bu sefer de makat kasları zayıflar. Yani buradaki kaslar da gevşediğinde, bu sefer kişi başka cinsel isteklerin peşinde olacaktır.

Vajina Kasları Nasıl Kuvvetlendirilir?

Vajina kasları kegel egzersizleri ile güçlendirilebilir. Bu durumda vajina sıkı kas dokusunu kaybetmez ve ne kadar doğum yapmış olursanız olun, vajina kasları hep yüksek zevk verecektir ve başka yöntemlere yönelmeye gerek kalmayacaktır.

Kegel egzersizleri; vajinal kasların günde 5-6 defa, beşer saniye boyunca sıkılıp bırakılması şeklinde yapılan egzersizlerdir. Vücudunuz bu tempoya alıştığında, süre uzatılabilir ve daha sıkı kaslara ulaşılabilir. Bu egzersizleri; oturarak, yatarak veya ayakta da yapabilirsiniz.


 

?