Klimayla Gelen Lejyoner Hastalığı Nedir

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Lejyoner Hastalığı;bakteriyel bir hastalıktır, sinsice ilerler ve zatüreye yol açar
Klimayla Gelen Lejyoner Hastalığı Nedir

Lejyoner Hastalığı;bakteriyel bir hastalıktır, sinsice ilerler ve zatüreye yol açar.Ölümcül dahiolabilen bu bakteri; günlük hayatın olmazsa olmazları arasına giren klimalardangeliyor.
Bu bakteriler çok dirençlidirler. Bu sebeple; uzun süre yaşayabilir vekolayca yayılabilirler.14 günlük kuluçka süreleri vardır.

Bakımıyapılmamış, filtreleri kirli olan klimalar bu bakterilerin yerleşmealanlarıdır. Klimanın odaya üflemesiyle bakteriler oda içine dağılır. Bu havasolunum yollarından vücuda girerek, vücudu etkisine alır. Sinsi bir hastalıkolduğundan grip gibi algılanır ve çoğu zaman önemsenmez. Kalabalık ortamlardanefes yoluyla da bulaşabilir.

Dönemsel değil;kronik hastalıkların sebebidir. Eklem ağrılarından, akciğer hastalıklarınakadar geniş bir etki alanı vardır.

Lejyonerbakterisine yakalanmamak için; öncelikle klimaların düzenli bakımları mutlakayapılmalıdır. Bunun dışında; bağırsak sisteminin vitamin takviyesiylegüçlendirilmesi de kişinin direncini artırır. Belirtilerini hissettiğiniz andadoktorunuza başvurup, gerekli tedavinin hemen uygulanması gerektiğiniunutmayın.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?