Doğal Antioksidan E Vitamini

Yayın Tarihi : 2017/02/28 14:56 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/29 12:27 •

E vitamini:Yeni doğan hücrelerin; sağlıklı olması, normal şekilde büyümesi, görevini yerine getirmesi için gereklidir.

Doğal Antioksidan E Vitamini

E vitamini vücutta olmazsa olmaz vitaminler arasında ilk sıralarda yer alır. Bunun en önemli nedeni vücutta hücre yapısını bozan serbest radikallerle savaşan bir antioksidan olmasıdır. Sağlıksız yaşlanmayı engellemek, kanser oluşma riskini azaltmak, cinsel ilişkinin sağlıklı gelişmesi için E vitaminince zengin besinlerin tüketilmesi gereklidir.

E Vitamini Vücutta Ne İşe Yarar?

İnsan vücudunun yaşayan en küçük birimi hücredir. Molekül ve atom, hücrelerden daha küçük birimler olmasına rağmen, canlılık ifade etmez. Hücrelerin bir araya gelmesiyle dokular ve organlar meydana gelir. Bu sirkülasyonun büyümesi de, vücut bütünlüğünü meydana getirir. Yani insan vücudunun her bir zerresi, hücreler yığınıdır aslında.

Ancak aynı hücrlere kişinin hayatı boyunca vücudunu değiştirmez. Kişinin metabolizma hızına bağlı olarak hücre sayıları devamlı değişim gösterir. Sadece hücre sayısı değil, hücre yapısı da değişir. Her hücrenin belli bir ömrü vardır ve bu ömür bittiğinde o alanda yeni hücreler doğmaya başlar. Örneğin dildeki hücreler otuz günde bir yenilenir. Bu da demek oluyor ki; bugünkü diliniz, bir ay önceki dilinizle aynı değil, bir süre yemeye devam ettiğiniz yeni bir tada alışmanız da bu esasa dayalıdır.

İşte E vitamini, vücutta tam olarak bu hücre sirkülasyonunu kontrol etmekte görevlidir. Yeni doğan hücrelerin; sağlıklı olması, normal şekilde büyümesi, görevini yerine getirmesi için gereklidir. E vitaminince doygun beslenen bir kişinin hücreleri daima genç ve taze görülür. Cilt lekelerine ve yaşlanma izlerine rastlanmaz.

Zaten bu durumun farkında olan kozmetik sektörü, E vitaminini cilde uygulanacak tüm ürünlerin içine yerleştirirler. Yüz kremleri, kaş ve kirpik serumları, gebeliklerde kullanılan cilt çatlakları kremi, dudak kremleri, şampuanlar gibi pek çok ürün istisnasız E vitamini barındırırlar.

E vitamini sadece cilde uygulanmaz. Hücreler canlının her zerresinde olduğuna göre ve her birinin ömrü tazelendiğine göre muhakkak ki her dokunun E vitaminine ihtiyacı vardır. Bu sebeple besinlerle E vitamini tüketilmelidir. Zaten kişi yeterince E vitamini tüketiyorsa cildi için ayrıca kozmetik kullanması gerekmez. Yediği besinler sayesinde hem dışarıdan görünen hücreleri, hem de iç organları nasibini alacak ve taze hücrelere sahip olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?