Organ Kopmalarında Kopan Organ Nasıl Taşınmalıdır?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/07/23 12:47 •
Kazalar veya yaralanmalar sonrası kopan organların hasar görmeden en doğru şekilde hastaneye taşınması çok önemlidir.Bu taşınmanın mümkün olduğunca hızlı, steril koşullarda ve soğuk ortamda taşınması önem arz etmektedir.
Organ Kopmalarında Kopan Organ Nasıl Taşınmalıdır?

Kazalar veya yaralanmalar sonrası kopan organların hasar görmeden en doğru şekilde hastaneye taşınması çok önemlidir.
Yaralanma sonrası organ kopmalarında kopan parçanın öncelikle suyla temizlendikten sonra nemli bir beze sarılarak bir poşete konulması, ardından bu poşetin de içinde buz olan bir başka poşete veya torbaya konulması gerekmektedir.Bu şekilde taşınmalar, kopan parçanın canlı kalması ve yeniden yerine dikilmesi için hastaya zaman kazandırmaktadır.

Kopan Organ Nasıl Saklanmalı ve Taşınmalıdır?

Kopan parça,suyla yıkandıktan  sonra, doğrudan buza ,temas ettirilmemelidir. Islak veya nemli bir  beze sarıldıktan sonra temiz bir  poşete konulmalıdır.Poşetin ağzı kapatılır bu poşet içinde buz bulunan ikinci bir poşete yerleştirilmelidir. Bu şekilde taşınan parçaların ameliyatla tutturulması imkanı, ihtimali daha yüksek olacaktır

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
g***** :

Merhaba ben 2 gün önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. İçime boşaldığını hissettim, ama emin değilim.Ertesi günüde adet oldum. Acaba hamile kalma ihitimalim olabilir mi ?


Cevap:

Adet gördüğünüze göre, hamilelik olasılığı bulunmuyor.

?