7 Soru ve Cevapla H3N2 Virüsü, Grip ve Gripten Korunma Yolları

Yayın Tarihi : 2016/02/18 00:01 • Güncelleme Tarihi : 2016/02/18 00:01 •
Tahlil
7 Soru ve Cevapla H3N2 Virüsü, Grip ve Gripten Korunma Yolları

Tahlil.com uzmanları sizler için 7 Soru ve Cevapla H3N2 Virüsü, Grip ve Gripten Korunma Yolları konulu bilgilendirici bir yazı hazırladı.
Tüm ziyaretçilerimizin okumasını özellikle öneriyoruz.

1.Grip Nedir?

Grip yaygın olarak sonbahar ve kış aylarında görülür.Hemen her sene bir çok kişiyi etkisi altına alan virütik bir hastalıktır.Gribe bağlı ciddi oranda hastalık ve iş gücü kaybı da olmaktadır.Grip dünyanın hemen her bölgesinde mevsimsel ve sık olarak görülmektedir.

2.Grip belirtileri nelerdir?

En sık belirtileri ise yüksek ateş, öksürük, burun akıntısı ve baş ağrısıdır.Bubelirtilerin hepsi bir arada da olabilir veya sadece biri veya birkaçı dagörülebilir.

3.H3N2 virüsüne bağlı grip nasıl seyretmektedir?

Önceki yıllarda bir çoğumuz Domuz Gribi etkeni olan H1N1 den yeterincekorktuk.Oysa uzmanlar şu an yaygın olarak görülen  H3N2 nin en az domuz gribi kadar  hatta daha daağır geçtiğini söylüyorlar.

4.Gripten korunmak için ne yapılmalıdır?

Grip aşısı bu konuda etkilidir.Özellikle sonbahar aylarında aşı olunmasıtavsiye edilmektedir.Gripli ve    hastakişiler ile yakın temastan kaçınmak, el temizliğine azami dikkat göstermek enbasit ama etkili korunma yöntemleridir.El yıkamanın çok önemli olduğu aslaunutulmamalı ve özellikle salgın dönemlerinde eller yüz  bölgesiyle mümkün olabilecek en az süreyle temasettirilmelidir. Özellikle ağız, gözler ve burun yüzümüzdeki potansiyelenfeksiyona duyarlı bölgelerdir.
Ellerimizle aldığımız hastalık etkenleri kolaylıkla yüzümüzle temas ettiğindehastalığa yakalanma riski de beraberinde artacaktır.Kapı kolları, telefonlar,masa ve tezgah gibi yüzeylerin temizliğine özen gösterilmelidir.

5.Grip geçiren kişiler ne yapmalıdır?

Grip  ve benzeri bir hastalıkgeçirildiğinde evde mümkünse yatak istirihati ve tercihen gece erken saatlerdeuyumak hastalığı yenmede oldukça etkilidir. Gripli kişiler  hastalığı bulaştırmamak amacıylaçevrelerindeki insanlarca olabildiğince az temas etmelidirler.
Hapşırma ve öksürme sırasında ise burun ve ağız tek kullanımlık kağıtmendillerle kapatılmalı ve kullanılan mendiller derhal çöpe atılmalıdır.
Eller,sabunlusu ile en az 40-50 saniye dikkatle yıkanmalıdır.Parmaklar ve avuç içinin deyıkanmasına özen gösterilmelidir.

6.Grip tedavisinde antibiyotik işe yarar mı?

Bu soruya hemen net bir şekilde cevap verelim.Antibiyotik grip tedavisindeasla kullanılmamalıdır.Doktor önermedikçe bu süreçte antibiyotik tedavisininyeri yoktur.

7.Grip geçiren hasta ne tür ilaçlar kullanabilir, neler yapabilir?

Burada asıl olan doktorun muayene sonrası önerdiği tedavidir.Bol sıvıtüketmek, olabildiğince yatak istirihati, C vitamini içeren taze meyve vesebzeleri tüketmek veya bu tür ilaçlar kullanmak, ateş düşürücü ilaçlar oldukçaetkilidir.
Özellikle boğazı ağrıyan hastalar bir bardak ılık suya 3 çorba kaşığı balkoyup, karıştırdıktan
sonra içebilirler.Burun tıkanıklığı olan ve nezlesi olanlar ise   yine evde kendilerinin hazırlayacağı tuzlusu ile bu tür rahatsızlıklarını giderebilir.1 litre  ılık suya 2 çorba kaşığı tuz koyup burunlarınabu suyu çektiklerinde burun tıkanıklarının azaldığını göreceklerdir.
Grip geçiren kişilerin dengeli beslenmeleri ve öğün atlamamaları da özellikletavsiye edilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?