Demet Baş Ağrısını Biliyor musunuz?

Yayın Tarihi : 2016/03/18 14:55 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/26 11:56 •

Demet baş ağrısı veya diğer ismi ile küme baş ağrısı, dönem dönem görülen ve başın genellikle belirli bir bölgesinde yoğunlaşan bir baş ağrısı çeşididir.

Demet Baş Ağrısını Biliyor musunuz?

Demet baş ağrısı veya diğer ismi ile küme baş ağrısı, dönem dönem görülen ve başın genellikle belirli bir bölgesinde yoğunlaşan bir baş ağrısı çeşididir. Beyni besleyen damarlarla ilgili bir aksaklık nedeniyle görülen demet baş ağrısında gözler kızarır ve ağrı bölgeseldir. Ataklar halinde ilerler. Tedavisinde ilaç kullanılsa da tam bir iyileşme görülmemektedir. 

Demet Baş Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Engellenir?

Demet baş ağrısı, damarlarda meydana gelen daralmalardan kaynaklanır. Vücutta ana damarlar kanı getirir, ancak organların içinde kılcal damarlarla dağılır. Bu kılcal damarların geçişi esnasında, bir giriş kısmında daralma veya tıkanma varsa buradaki kılcal damarların tamamı kanı rahatça dağıtılmadığı için, vücut temiz kana doyamaz. Dolayısıyla insan bunu baş ağrısı olarak hisseder. Bu yüzden tedavinin ilk aşaması, bu damarı rahatlatmaktan geçer.

Damarları rahatlatmanın pek çok yolu vardır. Ancak önemli olan, henüz ağrı olmadan müdahale edebilmek gerekir. Bu sebeple öncelikle baş ağrısının yaşanmaması için, önlemsel davranmak gerekir.

Baş Ağrısını Olmadan Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Öncelikle soğuk, kan damarlarını ciddi daraltan bir durumdur. Çünkü vücut üşüdüğünde ısınabilmek için önlem olarak kan damarlarını daraltır. Bu da baş ağrısını ortaya çıkarır. Bu sebeple soğuktan korunmak önemlidir.

Glikoz eksikliği yani ciddi açlık yine baş ağrısını artırır. Çünkü dar damarlardan yeterince kan geçemez. Kan daha az geçtiği için, glikoz bakımından organın beslenmesi sağlanamaz.

Baş Ağrısı Nasıl Geçirilir?

Baş ağrısının geçebilmesi için damarların gevşetilmesi gerekir. Bu sebeple sıcak duş almak damarları genişletecektir.

Besleyici gıdalar tüketmek kanı glikoza doyuracaktır. Dolayısıyla baş ağrısı rahatlayacaktır.

Ağrıyan bölgeye masaj yapmak, mevcut damarın tıkandığı bölgeyi işaret eder. Dolayısıyla bu damara masaj yapmak, bölgedeki kan akışını rahatlatacak ve ağrıyı geçirecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?