Geriye Boşalma Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/09/12 12:27 • Güncelleme Tarihi : 2022/10/20 14:36 •

Geriye boşalma cinsellikte merak edilen konulardan biridir. Bu durum genellikle meninin pen*sten dış ortama akması yerine vücut içerisinde kalarak idrar kesesine akması halidir. Aşağıdaki yazımızda konuya dair detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Geriye Boşalma Nedir?

Geriye Boşalma Nedir?

Geriye boşalma, meninin pen*sten dış ortama akması yerine vücut içerisinde kalarak idrar kesesine akması halidir. Kişide belirgin bir şikayet oluşturmaz ancak ilişki esnasında meni boşalması görülmez. Bu durum farklı hastalıkların habercisi olabileceğinden ihmal edilmemelidir.

Meni Nedir?

Meni, erkekte sperm yoğunluğunun fazla olduğu, vücut sıvısıdır. Orgazm neticesinde meydana gelir. Koyu kıvamlı, hafif sarı renkli, yapışkan nitelikli bir sıvıdır. Bu sebeple idrardan ayırmak hayli kolaydır. Cinsel ilişki neticesinde bu sıvı vücut dışına atılır. Bu olayın adı boşalmadır. Normal olan seyri bu şekilde gerçekleşir. 

Meni Neden Geri Kaçar?

Meninin vücut dışına akması gerekirken, geriye kaçarak idrar kesesine girmesi olayına geriye boşalma denir. Bu durumda kişi orgazm halini yaşar, ancak dışarıya meni çıkışı görülmez.
Bu durum normal kabul edilmez. Dolayısıyla mutlaka geriye boşalmanın sebebi araştırılmalı ve uygun tedavi yapılmalıdır.
Geriye boşalmanın en sık nedeni; pen*s çıkışında darlık veya tıkanıklık görülmesidir. Yani mevcut meni, çıkış yolu bulamadığından geriye kaçıyor olabilir. Ancak bu durumu genellemek doğru değildir. Esas sebep için mutlaka doktor muayenesi yapılmalıdır. 

Geriye Boşalma Kısırlık Sebebi Olur mu?

Meni; sperm bakımından zengin vücut sıvısıdır. Dolayısıyla; erkeğin baba olabilmesinde ana etken olan spermin yumurtaya ulaşabilmesi için, mutlaka vücut dışına çıkabiliyor olması gerekir. Bu durumda geriye boşalmanın kısırlık sebebi olduğu bilinmektedir. Ancak kişinin meni üretebiliyor olması, olayın seyrini değiştirebilmek için yeterlidir. Yani geriye boşalma tedavisi uygulandıktan sonra, kişi ürettiği spermi vücut dışına atabilir ve bu sayede gebeliğin gerçekleşmesi mümkün kılınabilir. 
Bunun dışında geriye boşalmanın başka zararları da olabilir. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Bu sebeple doktor tanı ve tedavisi ciddi önem taşır. Özellikle dolaşım bozukluğu yönünden kişinin incelemesi yapılmalıdır.
Bu rahatsızlığı olanların üroloji bölümüne başvurması gerekmektedir.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?