Hormonel Yöntem İle Doğum Kontrolü Nasıl Yapılır?

Gebe Kalma Mekanizması Nasıl Çalışır?
Gebe kalmak, disiplinli bir vücut çalışmasının neticesidir. Hormonlar normal ve doğru şekilde çalıştığında iş, sperm ve yumurtaya kalır.
Kadın vücudunda hormonlar çalışarak yumurta gelişimini destekler. Yumurta üreme olgunluğuna geldiğinde ise, sperm gelmesini bekler. Bu aşamada gelen sperm, yumurtaca kabul edilir ve birleşme sağlanır. Bu birleşme olayına döllenme denir ve yeni bireyin temelleri bu hücrelerin birleşmesiyle ortaya çıkar. Anne karnında yeni oluşan ve henüz bir canlılık içermeyen yapı, yine hormonların kontrol mekanizması ve işleviyle, gelişerek bir canlı yapıyı meydana getirir.
Hormonlar Vücudun Kontrol ve İşlev Merkezidir
Bu mekanizmadan da anlaşılacağı üzere, hormonlar vücudun kontrol mekanizmasıdır. Yani onların doğal olarak doğru şekilde çalışması, vücudun görevini yapması için temel unsurdur. Bu sebeple bu hormonal çalışmaların inhibe edilmesi yani durdurulması da, gebeliğin engellenmesi için kullanılan yöntemlerdendir.
Doğum kontrolü uygulamasında en yaygın kullanılan hormonel yöntem, doğum kontrol haplarıdır. Yumurtlamayı baskılayarak yumurta hücresinin gelişimi etkilenir. Bu sayede ilişki yaşansa dahi hamileliğin oluşması engellenir.
Hormonal Korunma Güvenli Midir?
Doğum kontrol yöntemlerinin güvenirliği her zaman insanların kafasında soru işareti olmuştur. Çünkü, gebelik istemeyen kişiler bu yöntemlere ihtiyaç duyarlar ve en ufak bir aksamada istinmeyen gebelikler meydana gelebilir. Her doğum kontrol yönteminde belli oranda kaçamak ihtimali bulunur. Yani hiç bir yöntem size yüzde yüz koruma ihtimali sunamaz. Ancak bunlar içinde en güvenilir olan hatta % 99 koruma sağlayan yöntem, doğum kontrol hapları, yani hormonal korumadır. Çünkü direkt olarak gebeliği destekleyen hormonların çalışmasını durdurur ve gebelik oluşmadan engeller. Ancak doğum kontrol hapı çok düzenli tüketilmelidir. Saat aksamaları gibi durumlar, özellikle mekanizmanın bozulmasını sağlar. Bu sebeple istenmeyen gebelikler meydana gelebilir.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
Baba Olmanın Yaşı Olur mu? Penis Protezi Ameliyatı Nedir? Kaliteli Cinsellik İçin Daha Çok Duyuyu Harekete Geçirin HPV Prezervatif Kullanımına Rağmen de Bulaşabiliyor! Partnerinizin Orgazmını Geciktirmek Mümkün mü? Aşırı Cinsel İlişki Kadınlara Zarar Verir mi? Cinsel İlişkiden Sonra Oluşan Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Çiftlerin Cinsellik Hakkında Konuşması Mutluluk İçin Gerekli Midir? Üstüne Görmek (Yerleşme Kanaması) Nedir? Gebelikte Cinsel İlişkide Nelere Dikkat Edilmelidir? Doğum Kontrol Hapları Kadınlarda Cinsel İsteği Azaltır mı? Gerdek Korkusu Nasıl Yenilir?

