Keten Tohumun Nasıl Kullanılır?

Yayın Tarihi : 2019/04/20 10:52 • Güncelleme Tarihi : 2019/05/13 14:26 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Toplumlarda obezite oranı arttıkça, sağlıklı beslenmeye olan ilgi de artmaktadır. Bu sebeple sağlıklı yaşamda öne çıkan besin kaynaklarında, lif içeriği yüksek olan besinler tercih edilmektedir.

Keten Tohumun Nasıl Kullanılır?

Toplumlarda obezite oranı arttıkça, sağlıklı beslenmeye olan ilgi de artmaktadır. Bu sebeple sağlıklı yaşamda öne çıkan besin kaynaklarında, lif içeriği yüksek olan besinler tercih edilmektedir.

Keten tohumu nedir?

Keten tohumu; lif içeriği zengin olan, aynı zamanda içerisinde omega 3, K, B12, E vitaminleri de bulunduran, şifalı bir bitkidir.

Keten tohumunun taze kalma süresi çok kısadır. Bu sebeple 1 aydan uzun süre bekletilmemelidir, hızlı tüketilmelidir.

Keten tohumunun faydaları nelerdir?

Keten tohumunda sabit yağlar bulunur. Bu yağlar kilo vermeyi kolaylaştırmanın yanında, vücuttaki toksinlerin yok edilmesinde de fayda sağlıyor.

Keten tohumunda bulunan lignan maddesi, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanında, kanserden koruyucu etkiyi de ortaya koymaktadır.

Keten tohumu bol miktarda omega 3 bulundurur. Bu sayede beyin fonksiyonlarını destekler ve unutkanlığı azaltır.

Lif içeriği sayesinde sindirimde yardımcı olduğu gibi, mide ve bağırsak hastalıklarında rahatlama sağlar. Sindirim kanallarında bulunan yaraların temizlenmesini destekler.   

Suda çözülebilen lif içeriği sayesinde kolesterol ve kan şekerini dengede tutar.

İçilerek değil de, jel halinde direkt uygulama yapıldığında saç, tırnak ve cilt bakımında önemli bir yere sahiptir.

Keten tohumu nasıl kullanılır?

Pek çok derde deva olan keten tohumunun kullanımında birkaç farklı yöntem vardır.

Keten tohumunun en sık kullanılan tüketim şekli yoğurtla karıştırarak tüketilmesidir. Bu sayede hem tokluk süresini uzatır. Hem de sindirim sistemi için daha faydalı hale gelir. 1,5 yemek kaşığı tohum ıslatılır, yumuşadığında yoğurt ile karıştırılarak tüketilir.

Keten tohumu çayı; kaynamış su içine bir tutam keten tohumu atılır ve on dakika kapağı kapalı şekilde demlenmeye bırakılır. Sonrasında çay olarak tüketilebilir.

Diğer kullanım şekli ise, öğütülmüş keten tohumu kullanımıdır. Özellikle evde yaptığınız hamur işine karıştırdığınızda, çocuklar da severek tüketecektir. Burada dikkat edilecek husus, zamanı geçmiş tohum olmalıdır. Aksi takdirde fayda sağlamak yerine vücuda zarar verebilir.

Keten tohumu yağı, aktarlarda hazır şekilde satılır. Saç, tırnak ve cilt bakımında bu yağlar kullanılabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?