Cinsel Terapi Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/07/04 00:33 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/04 00:33 •
Cinsellik, insanların çoğu zaman konuşmaktan, hatta yardım almaktan en çok çekindiği konular arasında yer almaktadır
Cinsel Terapi Nedir?

Cinsellik, insanların çoğu zaman konuşmaktan, hatta yardım almaktan en çok çekindiği konular arasında yer almaktadır. Zaten her önüne gelene anlatılmaması gereken bu özel meseleyi yeri geldiği zaman partnerinle ve ya bir uzmanla görüşebilmek ise, pek çok problemin önünü kesmektedir. Ancak bu konuda yeterince bilgi sahibi olmamak ne yazık ki insanları cinsel yalnızlığa ve her seferinde daha da büyüyen problemlere sebep oluyor. 

Özellikle vajinismus problemleri başta olmak üzere, ilişkide kendini ifade edememek, partneriyle ilişki hakkında konuşmaktan çekinmek, yetersiz kalma korkusu gibi pek çok durum profesyonel yardım isteyen durumlardır. Ancak bu konular her zaman göz ardı ediliyor ve dile getirmekte biraz zorlanılıyor. Çeşitli internet sitelerinde insanlar bu durumu kendi kendine tedavi etmeye çalışıyor. Ancak unutulmamalıdır ki; nasıl her diyet her vücuda aynı etkiyi yapmazsa, her cinsel destek de her insana aynı etkiyi yapmaz. Yani kişinin psikolojik ve fizyolojik durumuna göre, algılarına, alışkanlıklarına ve inançlarına göre tedavi yöntemi de farklıdır. Bu sebeple herkese yazılan ortak reçetelerden faydalanmak yerine kendine özgü bir program her zaman daha faydalıdır.

Peki insanların bu kadar çok korktuğu cinsel terapiler nasıl yapılır?

İnsan beyni, doğru tanımladığı şeyden korkmaz. Yani cinsel terapide ilk atılacak adım, doğru cinsellik tanımıdır. Doğru cinsellik tanımında insanın anatomik ve fiziksel özelliklerinden yararlanılarak vücudun ve beynin cinsellikten beklentileri değerlendirilir. Kişinin kaygıları, yanlış inanışları tartışılır ve en doğrusu aklına yatana kadar çeşitli yollarla anlatılır. 

Cinsel terapide en önemli noktalardan biri de, çiftin uyumu üzerine yapılan konuşmalardır. Çift birbirinden ne bekliyor, nasıl kendini ifade ediyor, nasıl kendini daha rahat hissediyor soruları kilit noktalardır.

Bundan sonraki evrede ise, çiftlerin birbirine saygı çerçevesi içinde yakınlaşması sağlanıyor. İlişkiden her iki tarafında memnuniyeti, fiziksel anlamda görülmek isteniyor ki, bu da orgazmı gerektiriyor. 

Bu aşamada zaten yol kat etmiş olan çift bundan sonraki cinsel hayatı sorunsuz ve sıkıntısız geçirmeye aday oluyor. Bi nevi artık cinselliğin ne demek olduğunu tanımlayabiliyor ve beklentileri karşılandığı için mutluluğa ulaşıyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?