Girişimci İnsomniası Nedir? Girişimci İmsonmiasasını Yenmek İçin 6 Yöntem

Yayın Tarihi : 2020/05/01 22:26 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/01 22:28 •
Girişimci imsomniası henüz çok yeni bilinen bir sağlık sorunudur.Uykusuzlukla karakterize olan bu durum yaşam kalitesini de olumsuz yönde etkilemektedir.Bu yazımızda girişimci imsomniasını yenmek için 6 yöntemi sizlerle paylaşıyoruz.
Girişimci İnsomniası Nedir? Girişimci İmsonmiasasını Yenmek İçin 6 Yöntem

Girişimci İnsomniası Nedir? 

Kendi işinizi yürütmek oldukça streslidir. Eğer bir girişimciyseniz işiniz iyi giderken bile endişelendirici düşünceler kafanızı meşgul edebilir. Elde ettiğiniz başarıyı yeni rakipler çıktığı sürece devam ettirememe düşüncesi gibi düşünceler iş adamlarının sık sık aklına gelmektedir.
Bu süreçte bir sürü iş adamı acı çekiyor. İşleri olduğu için ya da beyinlerini kapatıp uyumaya çalışırken gece yarısı kendilerini uyanık bulabilirler. Araştırmalara göre kronik uykusuzluk yetişkinlerin %33’ünü etkilemektedir. Stres ve depresyon uykusuzluğun en yaygın nedenleridir ve bu faktörlerle bir sürü girişimci uğraşmaktadır.

Girişimci İmsonmiasasını Yenmek İçin 6 Yöntem Nedir?

Akşam 7’den Sonra Maillerinize Bakmayın

Mail hesabını kontrol etmek gelen kutusunda bir konferans yemeğinde herhangi bir diyet kısıtlaması olup olmadığı hakkında olsa dahi kişiyi iş moduna sokar ve şirket meselelerini gündeme getirir. Bu da gereksiz yere kaygıya neden olur.

İşle İlgisi Olmayan Eğlenceli Şeyler Yapın

Yatmadan önce kitap okumak, yatmadan önce yapılacak en iyi şeydir. Yatmadan önce kitap okumak uykuya kolayca dalınmasını sağlar. Kitap okuma alışkanlığı olmayanlar ise uyumadan önce televizyon izleyebilir veya telefonla oynayabilir. Her ne kadar yatmadan önce mavi ışığa maruz kalmak uykuya dalmayı zorlaştırıyor olsa da, yatmadan önce telefon oyunu oynamak veya televizyon izlemek stres atmaya yardım edecektir.

Yapılacaklar Listesi Hazırlayın

Ertesi gün yapılacakları akılda tutmaya çalışmak bunların unutulmasına ve unutulmaya bağlı olarak strese neden olmaktadır. Bir yapılacaklar listesi hem unutma riskini azaltır hem de düşüncüleri ve hatırlatıcıları dinlendirir.

Duşunuzu Akşam Alın

Duş almak, kişiyi hem temiz hissettirir hem de rahatlatır. Rahatlayınca da ne azalır? Stres. İş adamlarının en çok uğraştıkları konu. Stres. Ayrıca duş almak uykuya dalmayı kolaylaştırır.

Biraz “Beyaz Gürültü ”Yaratın

Uykuya dalmak, vücuda “ yatma zamanı geldiğini” anlatmakla alakalıdır. Bu tetikleyiciler yatakta uzanarak, ışıkları kapatarak hatta ihtiyaç duyulan yatıştırıcı sesleri yeniden oluşturarak başlatır. Dikkat dağıtıcı sesleri ayarlamak, rahatlamak, zihni tetiklemek iTunes’un Beyaz Gürültü uygulaması onarılmaktadır.

Meditasyon Yapın

Meditasyonun uykuya dalmakta yararı olduğu uzmanlar tarafından kanıtlandı. Tonlarca farklı meditasyon şekli vardır bu yüzden kişinin kendisi için uygun olanı bulması gerekmektedir. Arabuluculuk oturumları için Bir Dev Zihin uygulaması önerilmektedir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?