Bebekler Nasıl Sakinleşir?

Yayın Tarihi : 2018/01/18 11:37 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/29 04:44 •
Çok ağlayan ve mızmızlanan bebekle uğraşmak çok zordur ve çoğu zaman aileleri çileden çıkarır.
Bebekler Nasıl Sakinleşir?

Çok ağlayan ve mızmızlanan bebekle uğraşmak çok zordur ve çoğu zaman aileleri çileden çıkarır. Sinirlenen aile karşısında çocuk anlaşılamama kaygısıyla daha da hırslanır ve böylece agresif bir aile ortamıyla karşı karşıya kalınır. Çocukların genel halde stresli ve sıkıntılı olması şayet ortada bir hastalık yoksa, psikolojik kaygılarından kaynaklıdır. Bu sebeple problemin köküne inilmeli ve çocukların rahat etmeleri sağlanmalıdır. Şayet kendini ifade edemeyecek yaşlardaysa çok daha ilgi gösterilmelidir. Aksi takdirde hayatı boyunca stresli ve sorunlu bir birey yetişiyor demektir.

Özellikle bebeklik çağında bitmeyen ağlamaların temel sebebinde, anneye ulaşamama, ihtiyaçlarını giderememe, güvende hissetmeme yatar. Bu sebeple öncelikle bebeklerin ihtiyaçları vaktinde giderilmeli, annenin her zaman yanında olduğunu hissetmelidir. Bu dönemlerde güveni oluşturmanın en güzel yolu bebekle temas halinde olmaktır. Sadece emzirirken değil, uyurken dahi bebeğe dokunmak, elini tutmak, sarılmak, öpmek hem bebeğe hem anneye iyi gelen eylemlerdir. Uyurken dahi anne kokusu almak bebeğe güven verecek ve onu daha sakin bir birey yapacaktır.

Aile içi sakin olursa, bebek de sakin olur. Ev içinde bireyler sorunları kavga ederek değil de konuşarak hallediyor ve ev içinde hep huzurlu bir ortam varsa, kuşkusuz çocuk da sakin ve olgun olacaktır.

Hafif müzikler dinlemek bebeğin hem beyin gelişimi, hem sakinliği için çok önemlidir. Özellikle sözsüz klasik müzik, ney sesi gibi sesler hem bebeğin hem ailenin sakinliği ve huzuru için büyük katkılar sağlayacaktır.

Bebeğinize kitap okuyun. Bu sayede bebeğiniz sesinizi duyarak varlığınızdan huzur bulacak, daha kolay ve akıcı konuşacak, aynı zamanda kitap okuma gibi güzel bir alışkanlığı daha kolay öğrenecektir. Tabii kitap okurken ses tonu çok önemlidir. Hafif kısık sesle, ani sesler çıkarmadan ve bir yandan bebeğinizi okşayarak okuduğunuz kitap çok daha etkili olacaktır.

Televizyon ve bilgisayarlarla olabildiğince geç tanıştırın. Buralardan çıkan dik ve keskin ışıklar, ani sesler, bebeklerde korku ve tedirginlik oluşturur. Bu durumda bebeklik çağlarında daha çok ağlayan, yetişkinlikte yoğun stres altında olan bireyler meydana gelir.

Sigara dumanı ve kirli havalardan uzak tutun. Beyne oksijen yeteri kadar giremez ve zararlı gazlar daha çok girerse damarlar kolaylıkla kirlenebilir. Haliyle görevini yerine yeterince getiremeyen organlar sıkıntı verir ve bebeğiniz bu durumu tanımlayamadığı için daha asi bir çocuk olur ve devamlı ağlama nöbetlerine tutulabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?