Sık Cinsellik Zevki Azaltır mı?

Yayın Tarihi : 2018/06/18 11:23 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/15 12:11 •

Düzenli cinsellik sadece fiziksel olarak düşünülmemeli, insana ait tüm güzel duyguları da beraberinde getiren olgulardır.

Sık Cinsellik Zevki Azaltır mı?

Cinsel ilişkide öncelikli kriter; zevk almaktır. Şayet çiftlerden biri dahi zevk almıyorsa, o cinsellik verimsizdir. Normalin üzerinde sıklıkla yaşanan cinsellik ise; kişinin zevkinden ödün vermez. Kişi aynı zevki yine alır, hatta rutin olan cinsellik vücuda düzen güveni verdiği için daha da iyi bir durumdur.

Vücut Düzeni Neden Sever

Rutinlik çoğu zaman sıkıcı olarak algılansa da, vücudun istediği bir durumdur. Düşünün ki; günün belli saatlerinde neler yapacağınız belli ve bu plan işlerinizin kolay olmasını sağlıyor. Bu da vücudun metabolizma dengesini yani biyolojik saatini dengeliyor. Kısa bir örnek verelim.

Hergün sabah kalktığınızda su içiyorsanız. Sabah uyandığınızda ağzınız kuru olur. Çünkü vücut o saatte su içmeniz gerektiğini size hatırlatıyordur. Ancak böyle bir alışkanlığınız yoksa gün içinde dahi hiç susamıyormuş gibi hissedersiniz.

Hergün öğlen yemeğini saat 13.00 de yiyorsanız, bu saatte karnınız guruldar. Çünkü vücut o saatte yemek yemeniz gerektiğini size hatırlatıyordur.

Hergün saat 21.00 de yatıyorsanız. Bu saatte esnersiniz. Çünkü vücut o saatte su içmeniz gerektiğini size hatırlatıyordur.

Ve haftada 3 gün spor yapıyorsanız, tüm hafta metabolizmanız yüksek olur. Çünkü vücut spor yapacağınızı bildiğinden kendini dinç tutar. Ancak siz birkaç hafta bu alışkanlığınızdan vazgeçtiğinizde vücut bunun yoksunluğunu hissetmekten vazgeçer ve siz artık bununla ilgili vücuttan bir haber alamazsınız.

İşte cinsellik de böyledir. Haftada iki kez yaşıyorsanız, bu vücut için rutindir ve yapmadığınızda rahatsızlık, yaptığınızda büyük haz hissedersiniz. Dolayısıyla vücut rutin sever ve buna alıştığında sizi de salgıladığı hormonlarla mutlu hissettirir.

Cinsellik Mutluluktur

Cinsellik öncelikle bir spordur. Vücutta hem metabolizma hızlanır hem de küçük hareketlerde sabit efor olduğu için kasları geliştirir. Bu da spor yapıldığındaki hazzın vücuda yayılması demektir. Ayrıca hem kadınlarda, hem erkeklerde cinsel bölge uyarımı; beğenilme, sevilme, ait olma ihtiyacını da karşıladığı için huzuru beraberinde getirir. Yapılan araştırmalar cinselliğin ihtiyaçları karşılaması üzerindeki etkisi bu durumlardan kaynaklandığını ortaya koyar. Bu sebeple düzenli cinsellik sadece fiziksel olarak düşünülmemeli, insana ait tüm güzel duyguları da beraberinde getiren olgulardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?